0

Första dagen

Idag var första skoldagen för sönerna i nya skolan. Jag följde med Babbelpellen medan deras far följde med Bustrollet.
 
Babbelpellen var väldigt anti och negativ i morse, men det lättade lite när han väl fått ett ställe att hänga sina saker på och blivit visad till sin plats i klassrummet.
 
Själv stannade jag kvar under hela första lektionen och ungefär 30 minuter in på andra lektionen. 
 
Under början på dagen efter att eleverna läst bok så bestämdes det vilka som skulle vara klassvärdar. Där blev jag när läraren fråade efter frivilliga aningen överraskad när min Babbelpelle visade intresse. Kul, han blev också en av dem som valdes tillsammans med en annan kille.
 
Längst fram i klassrummet satt en liten söt tjej, hon gjorde inte mycket väsen av sig men tittade på mig och log deto mera istället. Sen när hon väl öppnade munnen gjorde hon det på ett exemplariskt vis genom att först räcka upp handen och invänta ordet, sen var det hon sade alltid genomtänkt och tydligt. Samma tjej påpekade sedan vid rastens början att hon tyckte jag var väldigt lik min dotter. Det tar jag absolut som en komplimang för givetvis är min dotter otroligt söt. =)
 
Innan jag och barnens far lämnade skolan så gick vi till skolassistenten och fixade med fritids för Bustrollet. På onsdag skall han till fritids på besök med sin far och sen på fredag har han sin första dag på fritids.
 
Kort sagt, båga grabbarna var riktigt nöjda när de kom hem. Även Babbelpellen berättade att hans dag i nya skolan blivit mycket bättre än han trodde att den skulle bli. Känns skönt!