0

The Leftovers

 

Den 14 oktober försvinner 2 procent, eller 140 miljoner människor, från jordens yta. Ingen vet var de är, vad som hänt eller varför. Tre år efter ”uppryckningen” försöker invånarna i Mapleton, en arketypisk småstad på den amerikanska östkusten, med varierande framgång och tillvägagångssätt att skapa sig en vardag i den nya tideräkningen. Alla har förlorat någon de känner, eller känner till.

Det är en minst sagt kittlande premiss kring vilken ”The leftovers”, HBO:s nya dramaserie om tio avsnitt, väver sin smärtsamma och – i mångt och mycket – obekväma historia.

I centrum står den plågade polischefen Kevin Garvey, fint spelad av Justin Theroux, vars familj splittrats efter bortförandet. Hustrun Laurie har gått med i en vitklädd kult som outtröttligt påminner den sörjande staden om att alla som är kvar har ratats av Gud. Deras son har slagit följe med Holy Wayne, en självutnämnd messiasfigur som hävdar att han kan bota människors sorg endast med sina kramar, samtidigt som deras tonårsdotter ensam tvingas hitta ett sätt att hantera familjens sammanbrott.

 
Mina tankar om serien:
Jättekonstig serie. Fick aldrig riktigt nagot grepp om den och gav upp efter 6 episoder.
 
Har sett till och med S01E06