0

Brand i Oxelösund

Nu när det är så varmt sover ag alltid med öppen balkong. I morse vaknade jag av en doft ag inte riktigt kunde placera. När jag vaknat till helt fick doften sin förklaring, det brinner i Frösäng och rökpelaren synns från min balkong.
 

Första larmet till räddningstjänsten kom vid halv åttatiden på söndagsmorgonen. En lägenhet på Hagvägen i Oxelösund var rökfylld, men inga lågor syntes. När räddningstjänsten kom till platsen konstaterades det dock att det brann i trevåningshusets vindsutrymme.

– Branden startade i lägenheten och spred sig till vindsutrymmet, säger Peter Kangedal, räddningschef på Sörmlandskustens räddningstjänst.

Lägenhetsbranden släcktes snabbt, men branden i vindsutrymmet tilltog i styrka. Boende evakuerades och två personer med sotskador fördes till Nyköpings lasarett, men enligt polisen är deras tillstånd inte allvarligt. Flera uppges vara chockade.

Räddningstjänsten fokuserar nu på att kontrollera branden, men inriktningen är att låta vindsutrymme och tak brinna.

– Det ser ut som att byggnaden har betongbjälklag mot vindsutrymmet som hindrar att branden sprider sig till resten av huset. Vi vill försöka använda så lite vatten som möjligt för att undvika skador i lägenheterna, säger Peter Kangedal.

Finns det risk att branden sprider sig till byggnader i närheten?

– Just nu har vi koll på läget. Förhållandena är rätt gynsamma, säger Peter Kangedal, räddningschef på Sörmlandskustens räddningtjänst.

Räddningstjänsten och polisen uppmanar boende att befinna sig inomhus med stängda fönster och dörrar för att inte andas in röken.

 

Källa: SN
brand, flerfamiljshus, oxelösund;