0

Föräldramöte i Skräpfias skola

Nu har jag precis kommit hem från Breviksskolan där jag varit på föräldramöte. Tack och lov så fick jag sällkap av en person som tidigare gått i den skolan så det kändes tryggt.
 
Mötet startade i Aulan då vi fick allmän information om skolans profil. Om att eleverna i åk 9 ska åka på klassresa utomlands och så kommer min dotter med största sannorlikhet också göra. Skolan går in och sponsrar med ett stort belopp, sen söks det fonder etc. Men omkring 2500-3000:- får man bekosta själva.
 
Sen fick vi veta vilka som jobbar i skolan och att skolan dessutom också har nära sammarbete med Oxelösunds polis samt ungdomsstödjare från socialtjänsten. Dessa personer är ofta i skolan och vistas i korridorerna. Hon som jobbar i skolans cafe har fått utökad arbetsområde och skall numera också vandra runt i korridorerna bland skåpen eftersom det finns elever som inte känner sig trygga. Strävan är att alla skall känna sig trygga. Desutom finns det möjlighet för barnen att äta frukost i skolan, detta sker i matsalen. En person har anställts för att hjälpa eleverna med läxor, detta sker på torsdagseftermiddagarna.
 
Sen gicks det igenom hur det nya betygssystemet fungerar, men det förstod jag själv inte mycket av. Vid sjukdom skall skolan meddelas innan 8:30, likaså skall det även meddelas när eleven är frisk igen.
 
I klassrummet!
 
När vi väl hittat upp till klassrummet så berättade dotterns mentorer lite om sig själva och vad de gör i skolan. Vi fick även veta vem som jobbar som resurs i klassen. Sen fick vi föräldrar tala om vilka vi var och vilka barn vi hade. Vi blev även informerade om klassens telefondagis, vilket jag själv tycker är riktigt bra.
 
Även om jag anser att min dotter behöver en telefon så behöver hon den inte under skoltid.
 
De elever som inte redan kan simma 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim skall erbjudas extrasimning. Kan eleven inte simma den sträckan då de går ut årskurs 6 riskerar de att få underkänt på idrott.
 
Utöver det så kommer eleverna att få pröva på Tyska, Franska och Spanska under en period innan de bestämmer sig för vilket av dessa spåk de vill läsa. Min dotter kommer om jag förstod det hela rätt att få börja med Tyska. Skolböckerna får eleverna inte, inte heller lånas de ut i klassrummet utan eleverna får gå till skolbiblioteket och låna skolböckerna terminsvis, sen får de lämna tillbaka dem.
 
Inom kort kommer föräldrarna tillsammans med sina barn att kallas till välkomstsamtal. Detta är istället för utvecklingssamtal eftersom barnen ju precis har börjat.
 
Filmklippet nedan är det vi fick se om betygssystemet.