0

Olyckskorparna

I lördags var det skräpplockardag här hos oss med lite aktiviteter nere på stan. Det hade jag planerat att gå på med trollen. Men dagen blev inte riktigt så som vi hade tänkt oss.
 
Innan vi stack dit så skulle lämligen Babblis koka ägg till sin frukost. Men han blev lite förvirrad mitt i och glömde ta fram äggkopparna så det försökte han göra medan han höll i kastrullen med de kokande äggen. Resultatet av det blev tyvärr att han spillde vatten på handen.
 
Snabbt som sjutton fick vi hans onda hand under kallvattenkranen, sen medan han åt frukost fick han sitta med handen i en bytta med kallt vatten.
 
Till slut kunde vi i allafall ge oss av ner till centrum. Barnen cyklade och jag gick. Bustrollet hade sin cykel hemma hos sin far så han fick låna min.
 
Väl nere på centrum lufsade vi runt och kollade lite i stånden, men hittade inte så mycket där. Det blev bara två ljudböcker och en bok totalt. Ett oplanerat besök in på apoteket fick det bli också och fråga efter något som kunde lindra Babblis brända hand. Sen gick vi in på Kvantum så trollen fick vara med på Paprikaklubbens aktiviteter där inne. Bustrollet gick en tipspromenad medan de andra valde att "bara" vara med på "hoppatävlingen". Man skulle gå runt på olika stationer inne på Kvantum och hoppa. På ett ställe skulle man hoppa på ett ben, nästa station var att hoppa jämfota, sen var det att hoppa hopprep.
 
Sen på kvällen när vi var hemma igen skulle Skräpfia putsa sina glasögon och då lossnade ena glaset på hennes glasögon.
07. Familjeliv, Papricaklubben, apoteket, brännskada, skräpplockardag;