0

Silveramuletten

Be en almander att kliva över tröskeln och ditt liv blir aldrig som vanligt igen. Så hade Rians farfar berättat, men Rian trodde att det bara var historier, för ingen människa hade sett en almander på hundratals år.
Men en dag när farfar var borta knackade almandern Elien på dörren till deras stuga, och plötsligt hade Rian fått uppdraget att hitta Almandrien, almandrarnas försvunna stad.

När almandrarna fanns på jorden höll de, med hjälp av trollkraft, onda varelser som vinslor och marvargar ifrån sig. Men till slut tvingades de ta till Skuggans förbannelse, en trollformel så stark att den också fick dem själva att försvinna. Nu lever de i Skuggornas rike, och har förlorat nästan allt hopp om att någonsin kunna återvända till jorden igen. 

Men med hjälp av den magiska silveramuletten kanske Rian kan hjälpa dem? För att göra det måste han besegra de onda varelserna som kommit till skuggornas värld tillsammans med almandrarna och även de vill ta sig ut. De allra farligaste är stjälarna, som stjäl andras kroppar och gör dem till sina egna. 

"Silveramuletten" är den andra boken i en ny, lättläst, fängslande och rikt illustrerad svensk fantasyserie för den publik som fångats av LasseMaja-böckerna och blivit sugna på något lite mer spännande.
 
 
 
Mina tankar om ljudboken:
Helt klart en favorit. Jag fastnade direkt och kunde inte sluta lyssna innan boken var slut.