1

War Horse

”War Horse” handlar om en häst.

Okej, det kanske är en aningen förenklad beskrivning, men det är lika bra att göra det klart redan från början. Det är fyrbenta Joey som har huvudrollen här, och är man helt ointresserad av hästar så kanske man ska fundera en gång till över att välja den här filmen.

Filmen börjar precis vid Joeys födelse. Vi får sedan följa honom på en aktion där den fattiga och försupna farmaren Ted får för sig att det är en bra idé att köpa den ståtliga hingsten istället för den arbetshäst familjen verkligen behöver. Sonen Albert tar på sig att träna Joey så att familjen inte ska förlora gården och allt de äger, och det är Albert som innehar den mänskliga huvudrollen i ”War Horse”.

När Första Världskriget bryter ut behövs hästarna till armén och pappan väljer att sälja. Det är nu vi verkligen får börja följa Joeys resa. Han hamnar först hos en sympatisk brittisk officer, men snart är det några tyska unga soldater som rider honom och efter det hamnar han hos en sjuklig fransk flicka och hennes morfar

 

 

 

3/5
Gillar man inte hästar så är det nog fel film att se. Men den är ändå spännande när man väl vant sig vid att huvudrollsinnehavaren är en häst.

1 Jilina:

Micke har sett denna och jag har den på datorn men inte tagit mig för att se den än. Hört att den ska vara bra iaf.